Ta hand om din hud på bästa sätt

Det kan kännas som en djungel bland alla hudvårdsprodukter, men det behöver faktiskt inte vara så svårt. Ta reda på din egen hudtyp och shoppa därefter bra produkter för ditt ansikte i din egen kategori.

Så hur gör man det då?

Man pratar normalt om torr, fet, känslig, blandad och normal hy. Torr hy känns stram, särskilt efter rengöring, men kan även synas genom att det syns just torra partier i huden. Den feta huden glänser med stora porer. Den känsliga huden kan vara röd och svida. Blandad hud har inslag ifrån alla, eller flera av hudtyperna. Du kan till exempel ha en fet t-zon men torra kinder. Medan den normala huden inte stramar, den känns inte torr och den svider inte efter rengöring. Detta är med andra ord normalläget.

Gör dig och din hud en tjänst

Om man vill ha en välmående hud så är det alltså viktigt att veta vilken hudtyp man har. Det kommer att ge en mycket mer behaglig känsla i hela ansiktet. Lägg lite extra tid åt att verkligen känna efter för att lära känna just din hud. Hur känns den efter en ansiktstvätt till exempel? Det kan guida dig en liten bit på vägen.