Fixa figuren på ett smidigt sätt

Det finns inga enkla sätt att få en bättre figur. Räkna med vissa ansträngningar både när det gäller kost och motion. Det finns många olika metoder för att komma i bättre form även för dig som inte vill eller kan gå ner i vikt.

Ändra inte allt på en gång

Om du har bestämt dig för att gå ner i vikt så kan små förändringar som vardagsmotion vara av betydelse som gör att man rör sig mer som t.ex. Gå av bussen några stationer tidigare, ta trappan istället för hissen.

Ät regelbundna måltider

Det bästa sättet är att äta små portioner regelbundet och inte små äta mellan måltiderna. Använd tallriksmodellen där du fyller halva tallriken med grönsaker. Få mer goda råd om du behöver.

Öka din fysiska aktivitet

När du börjar träna regelbundet kommer din kropp att ha en positiv effekt. I allmänhet brukar blodtrycket sjunka och blodfettnivåerna förbättras. En stor fördel med träning är att du inte förlorar lika mycket muskelmassa. Dessutom stärker träning leder och muskler och vikten du går ner är lättare att hålla. Det är bra att läsa på och få tips hur du tränar rätt för att gå ner i vikt.