Om du börjar tappa hår

För många är håret viktigt för ett bra självförtroende och för att känna sig snygg vid olika tillställningar. Det kan därför vara jobbigt att märka att håret börjar bli tunt eller kanske falla av.

Därför tappar du hår

Det finns såklart flera anledningar till varför du tappar hår men vi tänkte ta upp några av de vanligaste. Hos män är den allra vanligaste orsaker till håravfall ärftlighet. Det går helt enkelt i släkten att tappa hår tidigt. Hos kvinnor är det vanligt att tappa hår vid en graviditet samt vid amning. Dessutom kan du uppleva att du tappar hår om du inte får i dig tillräckligt med näringsämnen eller är väldigt stressad under en längre tid.

Tips till dig som börjar tappa hår

Om du upplever att du har börjat tappa hår har vi en del tips till dig. Det första tipset är att se över din kost. Se till så att du äter en balanserad kost där du får i dig alla vitaminer samt näringsämnen som kroppen behöver. Det är även viktigt att du sover ordentligt samt minskar på stressen i vardagen. Du kan även testa på olika produkter som motverkar håravfall. Kolla in här om du är intresserad av det.