Om mig

Hej och välkomna till min blogg! Mitt namn är Johanna och jag är förmodligen den sista ut att starta en blogg. Trots att det har varit så populärt länge är det först nu jag har fått för mig att starta en egen. Jag har alltid älskat att skriva, så egentligen är det lite konstigt att jag inte har fått för mig att göra det förrän nu. Som student har jag en del tid över nu, och vad är då bättre än att lägga den på något man brinner för? Och om dessutom kan lära er läsare mer om dessa områden? Hur som helst – välkomna till mig!

Vem är jag?

Mitt namn är som sagt Johanna, jag är 27 år gammal och bosatt i vår vackra huvudstad Stockholm. Här är jag född och uppvuxen, och jag har svårt att se att jag någon gång vill lämna den här staden för någon annan svensk stad. Jag bor tillsammans med min hund Gustaf och min katt Cecilia – dessa är otroligt nog bästa vänner! Just nu studerar jag på universitetet, där jag sätter ihop min egen examen genom olika fristående kurser. Jag har bland annat läst konstvetenskap, webbutveckling samt lite grafisk design. Det här är områden jag brinner för, och också det som den här bloggen främst kommer att handla om.

Vad kan du läsa på bloggen?

Bloggen kommer alltså att beröra olika områden som handlar om konst och visuell kultur, modernistisk konst men också street art och en del graffiti, grafisk design och webbdesign. Det kan även dyka in lite sminktips och skönhet då även detta intresserar mig. Mitt intresse för dessa områden startade dels när jag för första gången fick upp ögonen för modern konst, i synnerhet popkonsten på 60-talet och framåt, och dels när jag själv började skapa grafiska uttryck och leka med olika popkonstvarianter av mina foton i program såsom Photoshop.

Jag drogs till Andy Warhols stenciler, och de uttrycken som vi kan se runtom i städer i form av graffiti. Starka och klara färger, intressanta motiv och skarpa linjer föll mig helt i smaken. Jag kommer att gå igenom dessa områden, skriva fakta om dem, men också reflektera kring användningen av de olika konstformerna och grafiska uttrycken som jag nämner. Jag tänkte också ge tips och råd samt skriva mer om olika program som du kan använda dig av för att skapa egna grafiska former och annan modern konst. Jag hoppas att vi får en trevlig tid tillsammans!