Hitta det bästa priset

Exakt samma vara kan kosta olika mycket beroende på butik. Förr i tiden var det kanske inte möjligt att gå från den ena butiken till den andra för att jämföra. Idag finns det enkla och riktigt smidiga prisjämförelsesajter på nätet du kan använda för att få bästa möjliga pris på den varan du önskar och priserna kan verkligen skilja sig åt, SCB jämför priser över tid i Sverige.

Om du ska köpa en vara, nästan oavsett vilken det är, kan du skriva in namnet på den på en prisjämförelsesajt så får du fram vart du kan köpa den billigast. Du kan även se omdömen butiken fått. Om priset bara skiljer litegrann så kan snabb frakt och bra kundservice vara värt några kronor extra. Du kan också se hur priset varit historiskt så att du inte blir lurad av en kampanj där varan i själva verket kostar precis så mycket som den brukar. Enligt Konkurrensverket har dessa sajter skärpt konkurrensen vilket gynnar dig som konsument.

Om du vet vilken vara du vill ha kan du lägga in en prisbevakning. På så sätt så får du ett mejl när varan gått ner i pris. Utöver att hitta ett bra pris så kan du använda rabattkoder för att spara ännu mer.