Tidlösa designgåvor

I tider där vi bör tänka på vår konsumtion och frångå slit och släng kulturen så är designen en riktig motvikt. Att köpa kvalitet och design kan självfallet kosta en slant men i utbyte får man något som håller över tid både i stil och kvalitet. Är du intresserad av att köpa en gåva som håller över tid så har vi samlat lite förslag som du kan inspireras av.

Smycken är en typ av design och konst som man kanske inte i första hand kommer att tänka på. Men ett vackert designsmycke kan vara något som kan glädja över lång tid framöver. På Milasilver finns vackra silversmycken som är prisvärda att ge i gåva till någon som du tycker om. Silver är ett material som slits vackert och är hållbart över tid men det gäller också att ta hand om smycket. Att använda smycket regelbundet är ett av de bästa sätten att hålla det i gott skick. När du inte använder mycket så bör du förvara dem på ett sätt som gör att de utsätts för minimalt med luft för att undvika oxideringen. 

Andra tidlösa gåvor är designklassiker. Inom heminredning finns det massvis av vackra föremål som kan pryda hemmet under lång tid utan att upplevas daterade. Här i norden är vi bortskämda med världsberömd högkvalitativ design. Länder som Finland, Danmark och även Sverige är kända för sina vackra rena linjer i naturmaterial. Kanske kan en vacker val eller en ljushållare vara mycket uppskattat. I Sverige har vi inte bara glaskonst som är känt utan också tidlösa mässingsföremål. Så har du en heminredningsintresserad vän eller familjemedlem så kommer en designprodukt som kan smycka hemmet att vara en verkligt uppskattad gåva. Beroende på vad du väljer att köpa så behöver det inte vara alltför kostsamt. Kanske kan du passa på att fynda begagnat eftersom att produkterna sällan förstörs med tiden.