Mina inspiratörer inom modern konst

Andy Warhol – Popkonst när den är som bäst

Andy var en otroligt inspirerande amerikansk konstnär som kunde få människor att se tråkiga, vardagliga ting i ett helt annat ljus. Han arbetade med sådant som fanns runt omkring honom för att visa att allt omkring oss kan bli ett konstverk. Några av det saker han valde att använda sig av var bland annat tvättmedel och Campbells konservburkar. Porträtt var också något som Warhol ofta sysslande med och en hel del kända ansikten har kommit upp på duken.

Pablo Picasso – Stor inspiration inom konsten

Picasso är nog en av de mest välkända konstnärerna som någonsin funnits. Det är ytterst få som aldrig hört talas om hans namn. Han föddes i Malaga år 1881 och ingen visste då vilken stor inverkan han skulle få inom konsten även idag. Picasso är en av grundarna av konstformen kubism som var ett stort steg mot den moderna konstens intåg. Han målade gärna fritt och kunde blanda olika stilar vilket man ser en skymt av i både målningar och skulpturer. Picassos konst är bland det dyraste som någonsin har sålts i världen.

Ernst Billgren – Konsten i centrum

Nu till en svensk konstnär som gjort sig känd genom att satsa stort på mångfald och tar inspiration från olika stilar genom konstens historia. Han använder sig gärna av djur och natur samt sådant som kan hämtas från det vanliga livet. Inget motiv är svårt nog för Billgren att ge sig på och han har inga direkta gränser som håller honom tillbaka. Numera har han dock bytt namn till Wilhelm von Kröckert för att flytta sig ifrån det varumärke som byggts upp kring namnet Billgren. Nu vill han enbart fokusera på konsten och dess betydelse.

Linn FernströmNytt, fräscht och färgglatt

Hon är en av de mest populära konstnärerna inom modern konst i Sverige idag och hennes namn är Linn Fernström. Hon använder sig av en imponerande teknik och varje detalj ser ut att vara genomtänkt. Målningarna är ofta färgglada med både människor och djur i fokus. Hennes stil kan beskrivas som realistisk, men samtidigt präglat av symbolism och surrealism. Fernström har även använt sig själv som motiv vid ett flertal tillfällen och försöker alltid måla upp en händelse eller ett sammanhang i sina bilder.